Jobbvecka och konstant fikande

I måndags började jag en jobbvecka för ett företag som heter SOF Exhibition som jag fick kontakt med via Evelyne. Jag jobbade med en superhärlig tjej som heter Rebcca som jag, tro det eller ej, mötte två veckor innan på en krogrunda i Nice haha. På måndagen och tisdagen var vi på flygplatsen där vårt jobb gick ut på att ta emot svenskar som kom hit för en mäklarmässa i Cannes. Vi stod med en skylt där företagets namn stod på och tog emot grupper som vi förde till chauffören som skulle ta dem till Cannes. Innan det skulle vi ringa chaufförerna och ha koll på var de befann sig; detta var en jättebra övning för min franska, för även om de pratade engelska så pratade jag enbart franska vilket gav mig en riktig självförtroendeboost- särskilt när en av chaufförerna, som jag pratade mycket med i väntan på flygplatsen, trodde att jag läst franska i minst 1 1/2 år innan och blev riktigt imponerad när jag sa att jag bara studerat sedan i September. Riktigt kul att få höra! 
 
Själva jobbet var lite som en berg-och dalbana, man kunde sitta och vänta i upp till tre timmar på att ett flygplan skulle ankomma eller stressa ihjäl sig när det kom två flygplan på samma gång med flera olika företag på som man skulle lyckas ta hand om på samma gång. Eftersom Nice flyplats dessutom har två terminaler så kunde det hända att det ankom flygplan på två terminaler samtidigt. Jag kan tala om att det inte var en lätt match att vara uppdelade på varsin terminal för att ta hand om upp till tre företag på samma gång helt själv... 
Med tanke på all väntan så blev det en del fikande. Tror jag aldrig har fikat så många gånger innan under två dagar.
På Onsdagen och Torsdagen var vi i Cannes där vi hade hand om restaurangbokningar, utcheckningar och transfers för klienterna. Vårt jobb gick ut på att gå till restauranger och dubbelchecka om de bord klienterna skulle sitta vid fanns kvar. Därefter tog vi emot dem utanför restaurangen och visade dem till deras bord. Sista dagen fick vi olika adresser som vi skulle befinna oss på och ta emot nycklar från klienterna och se till att de kom med chauffören som skulle föra dem tillbaka till flygplatsen. 
 
Överlag var det en väldigt rolig vecka och jag är stolt över mig själv att jag kunde hålla huvudet kallt i vissa situationer. Min kropp mår inte så bra just nu dock, vissa dagar gick jag från frukost ända till kvällen utan att äta och knappt dricka för att jag oftast ignorerar sådana behov när jag är stressad eller uppe i ett arbete. Jag är inte säker på om det är något jag kommer göra igen, men nya erfarenheter uppskattar jag alltid, dessutom var det roligt att lära känna Rebecca som jag absolut kommer att hänga mer med i framtiden! 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp