La tour Eiffel

Just nu sitter jag hemma i min säng i Biot igen, men innan den 5 timmars långa tågresan tillbaka till frankrikes soligare sida så spenderade jag förmiddagen vid Eiffeltornet. Jag åkte faktiskt aldrig upp, för solen gassade och kön var kilometerlång - det får helt enkelt bli nästa gång vilket blir någon gång i vår med Johanna. 
     Jag tog tunnelbanan till Place Trocadéro där utsikten på Eiffeltornet är perfekt, men där även resten av Paris turister håller hus. När jag ätit en crêpe med tornet som utsikt gick jag längs floden där jag upptäckte att bilderna på tornet blev mycket bättre och där det dessutom inte var en enda annan människa förutom jag! Efter det gick jag över bron på understa bilden, längs floden på andra sidan och in under Eiffeltornet vilket jag ändå tyckte var obligatoriskt för mitt turistande. Efter det köpte jag, som vilken annan fånig turist som helst, en nyckelring med Eiffeltornet. Jag skäms lite. Sedan bar det direkt av till tågstationen.
     Troligtvis kommer det fler bilder från Paris, men för att sammanfatta resan så tyckte jag att allt var toppen. Det var härligt att bo i en egen liten minilägenhet och att vara fri att kunna göra vad jag ville på dagarna. Även om jag varken gick in på Louvren (mer om det i ett annat inlägg) eller åkte upp i Eiffeltornet så hann jag ändå med väldigt mycket enligt mig! Sen är jag också helt förälskad i Paris, så vem vet, efter mitt år som au pair kanske man skulle hyra en lägenhet där.. 
Allmänt, Fotografiskt, Äventyr | | 2 kommentarer |
Upp